0
0

Door Latona Blanket®, 2 maart 2023

Welk gewicht verzwaringsdeken heb ik nodig?

Een verzwaringsdeken helpt bij het ontspannen van je zenuwstelsel. De druk van het deken helpt het lichaam tot rust te komen en geeft een gevoel van geborgenheid. Om het juiste verzwaringsdeken te kopen is het belangrijk om te weten welk formaat, en welk gewicht verzwaringsdeken het beste bij jou past. Het formaat verzwaringsdeken heeft onderscheid in 150x100, 140x200 en 200x200. Waar de eerste voornamelijk voor kinderen geschikt is, is de tweede voornamelijk voor eenpersoons bedden. Het formaat van 200x200cm wordt voornamelijk verkocht voor tweepersoonsbedden.

Wel formaat deken je nodig hebt is vrij eenvoudig te selecteren, maar welk gewicht is nu het meest geschikt? In ons assortiment hebben we verzwaringsdekens met een gewicht tussen de 3kg en 12kg. De vuistregel voor het selecteren van jou perfecte verzwaringsdeken, is om ongeveer 10% van je lichaamsgewicht te nemen. Wanneer je tussen twee gewichten zit, raden we aan om een gewicht zwaarder te pakken, bijvoorbeeld 12-15% van het lichaamsgewicht. Vooral ook bij personen met een hoge prikkelbaarheid, zoals ADHD of autisme, is een gewicht van 12-15% zeker aan te raden.

Voor mensen met lichamelijke klachten als extreme nekklachten of rugklachten is het aan te raden om eerst goed met de huisarts of fysiotherapeut te overleggen. Wellicht is een lichtere variant dan meer geschikt. Daarnaast kunnen mensen met last van de benen, zoals bij artrose of bijv artitis het geval is, kijken wat het beste aanvoelt. Wanneer de druk op de benen vanwege de aandoening te hoog is, kan men kiezen voor een dekenboog die deze druk weghaalt.